Новата книга за гениалния учен Никола Тесла разказва подробно за неговите

...
Новата книга за гениалния учен Никола Тесла разказва подробно за неговите
Коментари Харесай

Нова книга разказва живота на гениалния учен Никола Тесла

Новата книга за гениалния академик Никола Тесла разказва в детайли за неговите изобретения.  

" Запомнящите се биографии неповторимо комбинират задълбочени изследвания с лирично изложение, което улавя както личността, по този начин и света, в който тя съществува. Сайфър е проницателен откривател, който е посветил огромна част от съзнателния си живот в търсене на всичко, оставено от Тесла. Безбройните цитати от изобретателя, неговите сътрудници (както научни, по този начин и социални) и вторични източници са изключителни " -    " Ню Йорк Таймс "

В първите дни на 2024 година излезе нова биографична книга за гениалния академик Никола Тесла (1856–1943), в която акцент са неговите изобретения и хрумвания, общуването му с персони, учени и предприемачи от началото на ХХ век, с които до момента името му не е обвързвано, както и мемоари и усещания на негови съвременници. Автор на " Тесла. Вълшебникът във война " (издателство Книгомания) е Марк Дж. Сайфър, който посвещава 40 години на задълбочени проучвания на новаторските хрумвания на един от най-великите гении в историята на човечеството. Изследователят показва подробна информация и разбор на неговите открития и разработки, които намират приложение в развиването на технологиите и оръжията по време на Първата и Втората международна война.

Сайфър е позволен да изследва обществените и секретните архиви, които разкриват разработките на изобретателя за внедряване на откритията му във военната промишленост на страни като Германия, Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики, Англия и Югославия.

" След няколко години ще бъде допустимо страните да се борят между тях без армии, кораби или оръдия, а с оръжия, които са доста по-страшни и за чието разрушително деяние и обсег на процедура няма да има граници. Всеки град, на каквото и разстояние да се намира от съперника, ще може да бъде погубен от него и никоя мощ на Земята няма да го спре да направи това " – прогнозира Никола Тесла към 1925 година

Читателят ще научи какво съставлява фамозният " лъч на гибелта ", по какъв начин е трябвало да действа безжичната кула в Уордънклиф, каква е теорията на Тесла за природата на гравитацията и какво тъкмо съставлява божествената парченце. Книгата е подобаваща за всички, изкушени от жанра биографии на велики учени, както и за последователите на естествените и точни науки.

" Тесла. Вълшебникът във война " е за необятен кръг аудитория, която има интерес към изобретения, инженерни достижения и невероятните хрумвания на огромните мозъци. Текстът е разнороден – с доста писма, мемоари на самия Тесла и негови съвременници, бележки, фрагменти от документи и изявленията, само че лек и занимателен за четене, макар съществуването на терминология от физиката и технологиите. Сайфър дава и своя разбор и позиция за всичко значимо, обвързвано с живота и активността на Никола Тесла.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР